Stott Pilates i Ängelholm

Stott Pilates

med inslag av yoga asanas

Det är naturligt att ta hissen istället för trapporna, bilen istället för att gå. Det är en naturlig instinkt att ransonera med sin energi, att vara lat. Men det är inte så smart. För att kroppen skall kunna förverkliga dina tankar och idér måste du tillgodose dess behov. Dess behov av rörelse. Varje rörelse börjar i kroppens innersta system, i dess kärna. Varje rörelse i armar och ben börjar här, i kroppens djupa muskelsystem. En pilatesövning börjar på samma ställe, med de stabiliserande musklerna i bäcken, mage och rygg. Funktionen och styrkan du bygger upp med smarta, medvetna pilatesövningar har du nytta av i alla rörelser du gör. I vardag och i träning.

Contrology

Joseph H Pilates, född i Tyskland 1880, började tidigt att intressera sig för kropp, hälsa och träning. Hans förebild sägs ofta vara det antika grekiska idealet som är en människa med perfekt balans mellan kropp, sinne och själ. I hans två böcker från 1934 respektive 1945 kan man läsa om han kritiska inställning till vår ‘moderna’ livsföring. Dålig hållning och inadekvat andning ansåg han vara viktiga orsaker till dålig hälsa. Han studerade anatomi och djurens rörelser, tränade och tävlade i boxning och gymnastik, samt ägnade sig åt diverse västerländska och österländska discipliner såsom yoga, zen och olika Grekiska och Romerska former. Han kallade sina övningar för Contrology.

Pilates & rehab

Pilates har mycket gott rykte när det gäller rehabilitering av ryggskador och inte utan anledning. Pilatesrepertoaren är mycket anpassningsbar och vi kan skräddarsy träningen efter just dina behov i alla faser av din rehabilitering. Att få piltesundervisning som ett komplement till övriga rehabinsatser är smart.

Pilates som träning

Pilates är inte bara den smartaste rehabträningen. Den är även den smartaste grundträning du kan ge din kropp. Du blir starkare, smidigare, får bättre hållning, bättre balans, blir mer medveten om dina rörelser och mer avslappnad. Det finns något för alla i pilatesrepertoaren. För dig som är otränad eller skadad och behöver börja om från början. För dig som är vältränad men vill minska skaderisken i din idrott, bli rörligare eller vill förbättra dina prestationer.

Med inslag av yoga asanas...

Att skapa varaktig förändring i kropp och sinne kräver envishet och bra verktyg. Pilates är ett fantastiskt bra verktyg. Ett verktyg som alla borde använda sig av som en grund i sin träning, rehab eller utveckling av kropp och sinne. Pilates är dock, trots mer än femhundra övningar, inte komplett och för vissa saker behöver vi låna in tekniker och förhållningssätt. Exempelvis saknar pilates matwork i princip ståendes övningar. Även starkare rotationer och specifika rörlighetsövningar för höftmusklerna lyser med sin frånvaro när du tränar pilates på matta. För att ge dig den mest kompletta träningen och det optimala övningsförrådet kompletterar vi därför ibland våra pilatesövningar med utvalda yoga-ställningar.

“Pilates är som att dricka vatten, det måste alla göra.
Sedan kan man äta vad man vill.”
~ Bob Liekins ~

Priser

Privatlektion 40 min 690 kr
Kompislektion 2 pers 60 min 390 kr per person
Kompislektion 3 pers 75 min 290 kr per person

Grupplektion, enstaka (7-9 personer) 60 min 190 kr
Avrustning inför gruppträning 290 kr

Boka tid

Läs om aktuella kurser här!

Breathing side, Stott Pilates

Breathing side, Stott Pilates

Boka privatundervisning, gruppträning eller behandling.
Kontakta Stefan på telefon 0733 64 99 08

Till förstasidan | Samarbetar med...